2022 ortasında 8.800 BTC satın alan MicroStrategy için güzel haber!

 2022 ortasında 8.800 BTC satın alan MicroStrategy için güzel haber!
Okunuyor 2022 ortasında 8.800 BTC satın alan MicroStrategy için güzel haber!

Kurumsal iş zekası (BI) yazılım satıcısı MicroStrategy, kripto para piyasasının 2022’de yaşadığı büyük düşüş sırasında 8.800’den fazla Bitcoin ( BTC ) satın alırken, yeni bir rapora nazaran stoku yıl başından bu yana iki katından fazla arttı.

2022 ortasında 8.800 BTC satın alan MicroStrategy için yeterli haber!

Olduğu üzere, MicroStrategy, kripto para ünitesi çöküşü sırasında 8.813 BTC satın aldı, 2022 için 1.28 milyar dolarlık kıymet düşüklüğü ziyanı aldı ve şirketin yayınlanan mali sonuçlarına nazaran yılın dördüncü çeyreği için 132.6 milyon dolar gelir ve tıpkı vakitte 250 milyon dolar net ziyan bildirdi.

Rapor dikkate alındığında, düşüş sırasında satın alınan BTC (basın vaktinde 200 milyon dolardan fazla bedele sahip), 31 Aralık prestijiyle şirket tarafından satın alınan toplam 132.500 BTC’ye tekabül ediyor ve ortalama fiyat 30.137 dolar, bu da MicroStrategy’nin harcandığı manasına geliyor.

Bu sonuçlar hakkında yorum yapan şirketin CFO’su Andrew Kang şunları söyledi:

“Bitcoin fiyatlarındaki oynaklıktan yahut uzun vadeli Bitcoin stratejimizle dengeli olan başka piyasa kaymalarından yararlanabilecek ek süreçler yapmayı düşünebiliriz. Bitcoin konumumuzu uzun vadede elde etme, tutma ve büyütme konusundaki kurumsal stratejimiz ve inancımız değişmedi.”

Sözleri, Ocak 2022’de MicroStrategy’nin CFO’su Phong Le’nin, şirketin beklenen piyasa oynaklığından bağımsız olarak ‘satın alma ve tutma’ stratejisini açıkladığı zamanki kelamlarını yansıtıyor. Böylelikle zorluklara karşın “tutmaya” devam edebilir.”

Hisse fiyatı ikiye katlanıyor

Bu ortada, Finbold tarafından alınan en son bilgilere nazaran, MicroStrategy’nin pay senedi fiyatı, geçen ay %101,44 artarak 3 Ocak’ta 145,02 dolardan yayın tarihinde 292,13 dolara yükselerek yılın başından bu yana kıymetli ölçüde düzgünleşti.

MicroStrategy bir aylık pay senedi fiyat tablosu. Kaynak: Google Finans

Finbold’un Ağustos 2022’de bildirdiği üzere, Microstrategy, şirketin gelirlerinin 2022’de kripto piyasası erimesinin tesiri altında azalmasına karşın, 2020’de Bitcoin tutma stratejisini benimsemesinden bu yana S&P 500 paylarının %97’sini geride bıraktı.

Son pay senedi fiyatındaki artışın, şirketin 2023’te çevrimiçi içerikten para kazanma, dahili kurumsal denetimler ve kurumsal pazarlama üzere alanlarda Bitcoin Lightning Network tarafından desteklenen uygulama ve tahlillerin piyasaya sürülme planlarını takip ettiğini belirtmek de kıymetlidir. Saylor tarafından Aralık ayı sonlarında özetlendi.

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Kaynak: Teknolojioku

Yorum Yap
Giriş Yap