Ağ Kurulum Mühendisi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

 Ağ Kurulum Mühendisi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?
Okunuyor Ağ Kurulum Mühendisi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

Teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi ile ilgi odağı haline gelen Ağ Kurulum Mühendisi nasıl olunur, ne iş yapar soruları her geçen gün daha fazla sorulmaktadır.

Ağ Kurulum Mühendisi Nedir?

Ağ Kurulum Mühendisi özel, kamu kurum ve kuruluşların kurum içinde ya da kurum dışında bulunan online iletişim ağını kurmak ile sorumlu olan kişilere denilmektedir. Bu kişiler tüm alanlarda yer alan firmalar için son derece önemli olduklarından dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle internet alanında iş yapan ya da iletişim kuran kurum ve kuruluşlar için son derece önemli olan bir meslek olmaktadır. devam ettirilebilen iletişim tekniklerinden de sorumlu olan ağ kurulum mühendisleri kurumların iletişim hizmetini devamlı olarak ve ara vermeden sağlamaktadırlar.

Ağ Kurulum Mühendisi Nasıl Olunur?

Firmalar ve kurumlar bakımından çok önemli bir yere sahip olan bu meslek dalına olan ilgi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu neden ile ağ kurulum mühendislerinin belirli sorumlulukları bulunmaktadır. Sorumluluklarını yerine tam olarak getirebilmeleri için bu kişilerin yeterli donanımlara sahip olması gerekir. Ağ kurulum mühendisi nasıl olunur sorusuna cevap arayanlar için yapılan araştırmalar sonrasında yapılması gereken bir takım koşullar bulunmaktadır.

Gerekli olan donanımlara sahip olunmaması durumunda müşterileri, kurum ve personeller bakımından büyük sorunlar ortaya çıkacaktır. Ağ kurulum mühendisi olmak isteyenler bilgisayar ağ kurulum mühendisliği ve bilgisayar programcılığı alanlarından en aşağı lisans mezunu olması gerekmektedir. Lisans olmaması durumunda yetersiz olacaklardır.

Ağ Kurulum Mühendisi Ne İş Yapar?

Ağ kurulum mühendisi olan kişiler aldıkları eğitim sonrasında yapması gereken görevleri en doğru şekilde yapmaları gerekmektedir. Ağ kurulum mühendisi ne iş yapar sorusuna en doğru cevaplar;

  • Kurum içinde ve müşteriler ile olan network ağını teknolojik olarak kurmak,
  • Dijital saldırıları engelleyen sistemleri çalıştırmak,
  • Ağ donanımını ihtiyaçlar doğrultusunda yükseltmek,
  • Çalışanlar arası online iletişimi sağlamak için alt yapı kurmak,
  • Server yedeklemelerini ve kontrollerini yapmak,
  • SQL gibi veri tabanı uygulamalarını gerçekleştirmek görevleri arasında yer almaktadır.

Yorum Yap
Giriş Yap