Aile Hekimi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

 Aile Hekimi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?
Okunuyor Aile Hekimi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

Aile Hekimi Nasıl Olunur, Ne İş Yaparlar?

Aile Hekimi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar? Günümüzde çok önemli bir yere sahip olan Aile Hekimi Mesleği hakkında bilinmeyenler için araştırmalar yapılmaktadır.

Aile Hekimi Nasıl Olunur? Aile Hekimliği Mesleği Nedir?

Aile hekimi kişilerin sağlık durumlarını inceleyen, hastalıkların gelişmesi önleyen ve tedavi ederek düzenli sağlık taramaları yapan doktor grubuna denilmektedir. Genellikle bu kişiler başka bir uzmanlık alanını gerekmesi durumunda ciddi hastalıkları konunun uzmanına ya da uygun alanlara yönlendirmektedir. Uzmanların aksine aile hekimleri genel pratisyenlerdir. Aile hekimliği kavramı özellikle ailelerin sağlığını korumak ve takip edilmesi için oluşturulmuştur. Bu sebepten dolayı aile hekimleri her yaştan hastaya bakmak üzere eğitim gören kişilerdir.

Aile Hekimi Nasıl Olmak

Her zaman aile hekimlerinin aileler için çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Her konuda yardım alınan bu kişiler aileden biri gibi olarak her türlü rahatsızlıklarda ilk başvurulan kişiler olmakta ve her konuda yardım alınmaktadır. Aile hekimi nasıl olunur sorusuna en doğru cevaplar bularak bu mesleğe sahip olmak isteyenler en doğru yolu izleyerek istedikleri mesleği yapma fırsatını yakalayacaktır. Aile hekimi olma şartları eğitim basamaklarından geçmektedir. Bunlar;

  • Üniversitelerin tıp bölümünden mezun olarak pratisyen hekim unvanını kazanan kişilerin aile hekimliği eğitim programlarını tamamlaması durumunda aile hekimi sertifikası almaları gerekmektedir.
  • Tıpta Uzmanlık Sınavı ile her hangi bir alanda uzmanlık unvanı kazanmak ve aile hekimliği eğitimi almak,
  • Üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı olan aile hekimliği anabilim dalını bitirmeleri gerekmektedir.

Aile Hekimi Görevleri Nelerdir?

Aile hekimi tıbbi bakıma ihtiyacı olan kişilerin tedavide ilk aşama olan tanıyı koymakla ya da uzmana yönlendirme ile yükümlü olan kişilerdir. Aile hekimi ne iş yapar sorusuna en doğru cevaplar şunlardır;

  • Hasta öykülerini almak, tanı testleri yapmak ve talep etmek,
  • Hastalığın tanısını koymak ve tedavi için reçete vermek,
  • Aile sağlık merkezine kayıtlı bireylere periyodik sağlık muayenesi yapmak,
  • Aşıları uygulamak ya da aşı takibi yapmak,
  • Doğumdan itibaren hasta kayıtları tutmak ve takip etmek,
  • Hizmet içi eğitimlere katılmak görevleri arasındadır.

Yorum Yap
Giriş Yap