Coderolog

Apple paraya para demiyor! Bu nasıl çıkar?

Apple, teknoloji dünyasının en değerli ve en büyük isimlerinden biri. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Forbes çalışmasına nazaran 2022 yılının en beğenilen şirketi seçilen Apple, birebir isim tarafından üst üste 16. Kez bu muvaffakiyete layık görülmüş oldu. Lakin açıklanan dördüncü çeyrek dataları, Apple’ın da genel ekonomik problemlerden olumsuz etkilendiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz saatlerde Apple tarafından paylaşılan rapora nazaran, 2022 yılının dördüncü çeyreğinde satılan iPhone’lardan toplam 65,78 milyar dolar gelir elde edildi. Lakin bu geliri bir evvelki yılın birebir devriyle karşılaştırdığımız vakit %8’lik bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Hakikaten Apple 2021 yılının dördüncü çeyreğinde 71,62 milyar dolarlık iPhone satışı gerçekleştirmişti.

Apple paraya para demiyor! Bu nasıl çıkar?

Şirketin en değerli ikinci gelir kapısı olan Hizmet Satışlarında ise %6’lık bir gelir artışı yaşandı. Buna nazaran şirketin 2021 yılının dördüncü çeyreğinde 19,51 milyar dolar olan hizmet satışları 2022 yılının son çeyreğinde 20,76 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Apple’ın 2022 yılının dördüncü çeyreğinde en yüksek gelir artışı ise iPad’de yaşandı. Buna nazaran tablet pazarındaki gelirlerini bir evvelki yılın birebir çeyreğine nazaran %28 oranında arttıran Apple, son çeyrekte tabletler sayesinde kasasına tam 9,40 milyar dolar koymuş. Evvelki yılın tıpkı periyodunda ise bu meblağ 7,25 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Kaynak: Teknolojioku