• Ana Sayfa
  • Genel
  • Blockchain iletileşme uygulamalarının 2030 yılı pazar kıymeti kestirimi

Blockchain iletileşme uygulamalarının 2030 yılı pazar kıymeti kestirimi

 Blockchain iletileşme uygulamalarının 2030 yılı pazar kıymeti kestirimi
Okunuyor Blockchain iletileşme uygulamalarının 2030 yılı pazar kıymeti kestirimi

Blockchain ve kripto para ünitesi bölümü süratle genişlemeye devam ederken, yeni araştırmalar, bu teknolojiye dayalı dünya çapındaki iletileşme uygulamalarının pazar boyutunun da büyüyeceğini ve 2030 yılına kadar yarım milyar ABD dolarını geçme potansiyeli olacağını varsayım ediyor.

Blockchain iletileşme uygulamalarının 2030 yılı pazar pahası tahmini

Spesifik olarak, global blockchain iletileşme uygulamalarının pazar büyüklüğünün, Şubat ayında yayınlanan bir Grand View Research raporuna nazaran, 2022 ile 2030 ortasındaki periyotta %43,6 olarak belirlenen varsayımı bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) ile 536,5 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Rapor özetiyle birlikte sağlanan grafikte gösterildiği üzere, sırf Amerika Birleşik Devletleri’ndeki blockchain iletileşme uygulamaları pazarının genişlemesinin, gözlemlenen periyotta %42,3’lük bir YBBO kaydetmesi bekleniyor.

ABD blockchain iletileşme uygulamaları pazar büyüklüğü. Kaynak: Grand View Araştırması

Ayrıca, bu uygulamaların 2022’deki toplam global pazar büyüklüğü pahasının 29,7 milyon ABD doları olduğunu belirtmekte yarar var; bu, çalışmanın kestirimleri hakikat çıkarsa, bunun sırf sekiz yıllık müddet içinde %1.706,39’luk devasa bir artışı temsil edeceği manasına geliyor.

Büyümeyi ne yönlendirecek?

Rapora nazaran, bu uygulamalar için beklenen pazar büyümesi muhtemelen kripto paranın artan popülaritesinden, hem işletmelerin hem de bireylerin bilgi kapalılığına yönelik artan talebin yanı sıra dünya çapında Web3 ve 5G/6G teknolojilerindeki gelişmelerden etkilenecek.

Gerçekten de çalışma, “geleneksel mesajlaşmanın sunduğu yetersiz güvenlik”in, blockchain iletileşme uygulamalarının yüksek güvenlik özelliklerine ve ayrıyeten kripto cüzdanlarının eklenmesine ve Bitcoin ( BTC ) üzere kripto varlıklarında yapılan ödemelere yönelik daha yüksek talebin itici gücü olduğunu belirtiyor.

Rapor, merkezi olmayan iletileşme uygulamalarındaki gelişmelere bir örnek olarak, Nisan 2022’de bir bot eklendiğini duyuran ve Telegram tarafından tasarlanan ve Açık Ağ ( TON ) olarak bilinen blok zincir tabanlı merkezi olmayan bilgisayar ağı teknolojisine atıfta bulunuyor.

Daha yakın bir vakitte, Kasım 2022’de iletileşme platformunun kurucusu, Telegram’ın kripto varlıklarının mevcut merkezileşmesini düzeltmek maksadıyla bir kripto borsası ve nezaret dışı cüzdanlar dahil olmak üzere kripto para ünitesi projeleri sunmayı planladığını duyurdu.

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Kaynak: Teknolojioku

Yorum Yap
Giriş Yap