Diş Temizleme Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Diş Temizleme Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Okunuyor Diş Temizleme Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız içerisinde ya da dişlerde meydana gelen çeşitli sağlık sorunları diş temizleme işlemleri ile giderilmektedir. Özellikle diş yüzeylerinde ve diş minesi ile diş eti birleşimi bölgesinde meydana gelen tartarların yani diş taşlarının temizlenmesi oldukça önemlidir. Yaş ya da cinsiyet fark etmeksizin herkesin düzenli olarak dişlerini temizletmesi gerekmektedir.

 

Diş Temizleme Nasıl Yapılır?

İşlem sırasında diş hekimi, ultrasonik ve periodontal aletler kullanır. Diş temizliği işlemi sırasında kullanılan bu aletler dişleri titreştirerek mevcut tartar oluşumunu temizler.

 

Diş Temizleme Kimlere Uygulanır?

Bu işlem herkese uygulanabilen bir işlemdir. Yaş, cinsiyet vb. gibi etkenler diş temizleme işleminin yapılması için engel teşkil eden etkenler değildir.

 

Diş Temizleme Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşlem öncesinde hastanın ekstra bir hazırlık yapması gerekmez. Fakat işlem sonrasında oluşabilecek olan hassasiyet için ilk gün sıcak ve soğuk tüketimlerden uzak durması gerekir.

 

Diş Temizleme İşlemi Acıtır Mı?

İşlem sırasında uygulama yapılan bölgeye lokal anestezi yapılır. Bu şekilde hasta acı ya da ağrı hissetmez. Fakat bazı kişilerde ufak sızlanmalar görülebilmektedir.

 

Diş Temizleme Fiyatları

Bu işleminin fiyatın etkileyen farklı etkenler bulunur. Bu nedenle kişinin uzman hekim tarafından muayene edildikten sonra diş temizleme fiyatı bilgisi alması tavsiye edilmektedir.

 

Kırık Diş Tedavisi Nedir?

Kırılan dişlere kırık diş tedavisi uygulanır. Alanında uzman kişiler tarafından yapılan bir işlem olan bu tedavi yöntemi ile kişilerin ağız sağlığı korunmaktadır.

 

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Bu tedavi işlemi uzman doktorlar tarafından yapılır. Kırık diş tedavisi yöntemleri kişinin ağız sağlığına göre değişmektedir.

 

Kırık Diş Nasıl Çekilir?

İşlem öncesinde uygulama işlem yapılacak olan bölgeye lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezi ile hasta acı ya da ağrı hissetmez. Ardından hastanın kırık olan dişi diş doktoru tarafından gerekli aletler ile çekilerek alınır.

 

Kırık Diş Nasıl Tedavi Edilir?

Kırık diş, mevcut diş köküne uzanmadığında kırık dişin parçası çıkartılır. Mevcut diş kırığının pulpaya uzandığı durumlarda ise kanal tedavisi uygulanır. Hastanın kırılan dişinin ve ağız sağlığının durumuna göre kırık diş tedavisi işleminde farklılıklar görülmektedir.

 

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş kırığı durumlarında kişinin diş doktoruna gitmesi gerekir. Doktor kişinin durumuna göre diş kırığını tedavi etmektedir.

 

Kırık Dişe Dolgu Yapılır Mı?

Diş kökünün zarar görmediği durumlarda kırık dişe dolgu yapılabilmektedir.

 

Kırık Diş Dolgu Olur Mu?

Dolgu yapılabilmesi için diş kökünün sağlam olması gerekir. Kırılan dişin kökü sağlamsa dolgu yapılabilmektedir. Kırık diş tedavisi yöntemlerinden biri de dolgu yaptırmaktır.

 

Kırık Diş Çekimi Fiyatları

Kırılan dişlerin çekim fiyatları farklı etkenlere göre değiştiğinden net ve doğru bilgi için kişinin doktoru tarafından muayene edildikten sonra fiyat bilgisi alması tavsiye edilmektedir.

 

Diş Taşı (Tartar) Oluşumu Nasıl Engellenir?

Gündelik yaşam sırasında kişinin düzenli olarak diş fırçalaması, diş ipi kullanması ve düzenli olarak diş kontrollerini yapması durumunda tartar oluşumu önlenebilmektedir.

 

Tartar Oluşumunun Belirtileri Nelerdir?

Dişlerin arka yüzeyinde oluşan sarı lekeler tartar oluşumunun en net belirtisidir.

 

Tartarın Ağız Sağlığına Etkisi Nedir?

Tartarlar, plakların ağız içine daha fazla yapışmasını sağlayan ve bunun için zemin hazırlayan yapıya sahiptir. Tartar yüzeyine yapışan ve ağızda biriken plaklar ağız içerisinde çeşitli diş ve diş eti rahatsızlıklarına yol açar.  Bu nedenle diş taşı temizliği oldukça önemledir.

 

Tartar Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşlem sonrasında oluşabilecek hassasiyet nedeni ile ilk gün aşırı sıcak veya aşırı soğuk gıdaların tüketiminden uzak durulması gerekmektedir.

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Diş taşları, diş doktorları tarafından diş taşı temizliği uygulaması ile temizlenebilmektedir. İşlem sırasında tartar olarak bilinen tabakanın diş hekimi tarafından özel aletler ile çıkarılması ile gerçekleştirilir.

 

Diş Taşı Temizliği Kimlere Uygulanır?

Diş taşı yani tartar oluşumu, yaş veya cinsiyet fark etmeksizin herkes tarafından diş taşı temizliği ile temizlenebilmektedir.

 

 

Yorum Yap
Giriş Yap