Filimlere Konu Olan Hologram Nedir ?

 Filimlere Konu Olan Hologram Nedir ?
Okunuyor Filimlere Konu Olan Hologram Nedir ?

Özellikle bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmez teknolojisi olan hologramlar birçok kişinin ilgisini çekmiştir. Bir zamanlar herkesin hayalini kurduğu bu teknoloji artık gerçek oldu. Hologramlar son yıllarda yaygın bir kabul görmüş ve büyük markaların ilgisini çekmiştir.

Ancak sanılanın aksine bu teknoloji artık sahteciliği önlemek için kullanılıyor. senin için hologram nedir Lazer ışığı kullanılarak yapılan üç boyutlu görüntü işlemeye hologram denir. Hologramlar birçok uygulaması olan bir teknolojidir.

Hologramlar, ışığı yansıtarak görüntüleri katmanlar halinde görmemizi sağlar. Aynı zamanda iki farklı lazer ışınının birleşimi üç boyutlu bir resim oluşturur. Hologramların normal fotoğraf teknolojisinden bazı farklılıkları vardır. Bu teknoloji, fotoğraflarınıza daha derin bakmanıza olanak tanır. Holografi normal fotoğrafçılıktan farklıdır, ancak bazı farklılıklar vardır.

Tüm Işık Dalgalarının Üç Özelliği Vardır:

dalga yüksekliği ile tanımlanan yoğunluk ve dalga boyu ile tanımlanan renk ve yön. Gümüş plakaların siyah beyaz fotoğraflarında ışık yoğunluğundaki değişiklikler kaydedilir, ancak dalga boyundaki değişiklikler renkli fotoğraflarda da kaydedilebilir.

Işığın yoğunluğunun yanı sıra ışık dalgalarının yönü de holograma kaydedilerek nesnelerin üç boyutlu olarak görülmesi sağlanır. Bu aynı zamanda tek renkli hologramlar için de geçerlidir, ancak renkli hologramlar ışığın üç özelliğini de kaydeder.

tereoskopik bir görüntü elde etmek için bir nesnenin yaydığı ışığın fotoğraflanması gerekir. Farklı yükseklik ve derinlikler oluşturan hareket eden ışık dalgalarını bir an için dondurup fotoğraflayabilirsek, dalga modelini yeniden oluşturmak için yansıtan nesnenin 3B özelliklerini kullanabiliriz.

Bu noktadan sonra nesnenin yansıttığı lazer dalgasının üç boyutlu görüntüsünü elde etmek için ışık kaynağının yaydığı ışığın fotoğraflanması gerekir. Farklı yükseklik ve derinlikler oluşturan hareket eden ışık dalgalarını bir an için dondurup fotoğraflayabilirsek, dalga modelini yeniden oluşturmak için yansıtan nesnenin 3B özelliklerini kullanabiliriz.

Bu noktadan sonra nesnenin yansıttığı lazer dalgasının genliğini ve fazını algılayabilir ve hologramı elde edebiliriz. Ancak hologram elde etmek için sürekli dalga lazer, darbeli lazer veya darbeli yakut lazer gibi bir lazer ışık kaynağı, özel bir holografik film ve nesneyi sabit tutacak bir mekanizma gerekir.

Böyle bir mekanizma ve böyle bir lazer kaynağı sağlamak kolay bir değildir. Gerçekte hologram yaratmak için iki problemin üstesinden gelmemiz gerekiyor. İlk olarak, kullanılan ışık, nesne boyutundan ve filmden olan mesafeden daha büyük bir mesafede fazlanmalıdır. Bu nedenle, sıradan ışık kaynakları bu gereksinimi karşılamaz. Bu nedenle, hologram oluşturmak için lazer ışığı kullanılmalıdır. İkincisi, çok iyi bir mekanik stabiliteye sahip olmalıdır.

Yorum Yap
Giriş Yap