Dişlere uygulanan implant tedavisi genellikle eksik dişlerin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi sırasında titanyumdan yapılan vidalar çene kemiğinin içerisine yerleştirilir.
İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?
İmplantlar yapay diş köklerdir. Çeşitli nedenlerden dolayı dişini kaybetmiş kişilere uygulanan bu diş tedavisi yöntemi 18 yaşını dolduran herkese uygulanabilmektedir.
İmplant Diş Faydaları Nelerdir?
Eksik diş tedavisi olarak uygulanan implant tedavisi işleminin kişiye sağladığı pek çok farklı avantaj bulunur. Bu avantajlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:
- Diş implantları kendi dişleriniz gibi görünerek estetik açıdan güzel görünür.
- Doğal dişlerin işlevini yerine getirerek yeme, konulma gibi eylemleri kolaylaştır
- Özgüven sağlar.
İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Tedavi sürecine başlamadan önce hastanın ağız hijyenine oldukça önem göstermesi gerekir. Ayrıca ağız ve diş sağlığını olumsuz etkileyebilecek olan zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerekmektedir.
İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?
Hastalara uygulanan implant tedavisi işleminin iki farklı yöntemi bulunur. Birinci yöntem sırasında diş çekildikten sonra hiç beklemeden implant takılır. İkinci yöntem de ise diş çekildikten sonra bir süre beklenerek implant tedavisine geçilir.
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Gülüş tasarımı işleminde en önemli şey hastanın beklentilerinin karşılanmasıdır. Hastanın ağzından alınan ölçülere göre hazırlanan modeller üzerinde problemler belirlenerek planlamalar yapılır. Gülüş tasarımı tek bir işlem değildir. Birbirini takip eden birkaç işlem ile gülüş tasarımı oluşturulur.
Gülüş Tasarımı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bu tedavi süresince kullanılan tedavi yöntemleri hastanın ihtiyacına göre şekillenmektedir. Fakat gülüş tasarımı işleminde genellikle; diş eti estetiği girişimleri, diş beyazlatma işlemleri, diş eksikliklerinin giderilmesi, porselen lamine ve kaplamalar ve ortodontik tedaviler sayılabilmektedir.
Gülüş Tasarımı Tedavi Fiyatları
Hastanın ihtiyacına ve hastaya uygulanacak olan işlemlere göre gülüş tasarımı fiyatlarında değişiklikler görülmektedir. Bu nedenle hastanın alanında uzman bir doktor tarafından muayene edildikten ve uygulanacak işlemler belirlendikten sonra bir fiyat alması tavsiye edilmektedir.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?
Bu işlem de diğer diş kaplama yöntemleri ile benzer teknikler ile yapılmaktadır. Zirkonyum kaplama işleminde özel olarak ölçüleri alınan diş ölçülerine göre laboratuvarda hazırlanan kaplamalar hastanın diş yüzeyine kaplanır.
Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?
İşlemin kişiye sağladığı avantajlar şu şekildedir;
- Estetik bir gülüş
- Doğal diş rengine yakın bir alaşım ile doğal görünen dişler
- Estetik ve ilgi çekici dişler
- Diş eti çekilmesi yaşanmaz.
Zirkonyum Kaplama Kimler İçin Uygundur?
Diş görünümünde estetik sorunları olan ve 18 yaşını doldurmuş herkesin uygulayabileceği bir işlemdir. Zirkonyum kaplama işlemi diğer diş kaplama yöntemleri arasında diş rengine en çok benzeyen kaplama olmakla birlikte kişinin arzu ettiği estetik gülüşü oluşturan önemli tedavilerden biridir.
Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun Mu?
Diş kaplama yöntemlerinden biri olan zirkonyum kaplama işlemi, kişilerin estetik bir gülüş tasarımına sahip olmalarını sağlamakta olup sıkça tercih edilen bir işlemdir. Kişileri arzu ettikleri görünüme ulaştıran bu işlem uygulayan kişiler de bu diş tedavi yönteminden memnun kalmışlardır.
Zirkonyum Kaplama Sırasında Ağrı Olur Mu?
İşlem sırasında ilk aşamalardan biri olan dişlerin kesimi aşamasında uygulama yapılan bölgeye lokal anestezi uygulanır. Bu nedenle işlem sırasında hasta acı ya da ağrı hissetmez.
Zirkonyum Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?
Bu işlem sırasında ilk gün hastanın dişlerine kaplama yapılabilecek ölçüde diş kesim işlemi uygulanır. Ardından ölçüleri alınarak laboratuvarda kaplamalar hazırlanır. Bu işlemin ardından kişiye iki kere diş kaplamasını beğenip beğenmediğine dair prova yaptırılır. Ortalama olarak zirkonyum kaplama tedavisi 1 hafta ila 10 gün arasında değişmektedir.