Nesnelerin İnterneti Nedir? Iot Ne Demek?

Okunuyor Nesnelerin İnterneti Nedir? Iot Ne Demek?

Nesnelerin İnterneti Nedir? IoT Ne Demek? Hemen Öğrenin

Nesnelerin İnterneti Nedir? Iot Ne Demek? Nesnelerin interneti (Internet of Things, yani kısaca IoT) elektronik, yazılım, aktüatörler ve bağlantı içeren araçlar ve ev aletleri ağıdır ve bu araçların veri bağlamasına, etkileşime geçmesine ve veri alışverişinde bulunmasına olanak tanır.”

Nesnelerin İnterneti Nedir? IoT Ne Demek? IOT’nin Kısa Tarihi

Nesnelerin İnterneti terimi 16 yıllıktır. Ama bağlı cihazların gerçek fikri, en azından 70’lerden beri, daha uzun olmuştu. O zamanlar, fikir genellikle “gömülü internet” veya “yaygın bilgisayar” olarak adlandırıldı. Ama gerçek dönem “Nesnelerin İnterneti” Kevin Ashton tarafından 1999 yılında Procter & Gamble’daki çalışmaları sırasında icat edildi. Tedarik zinciri optimizasyonu nda çalışan Ashton, üst düzey yönetimin dikkatini RFID adı verilen yeni bir heyecan verici teknolojiye çekmek istedi. İnternet 1999’daki en yeni trend olduğu için ve bir şekilde mantıklı olduğu için sunumuna “Nesnelerin İnterneti” adını verdi.
Kevin bazı P&G yöneticilerinin ilgisini çekmesine rağmen, nesnelerin interneti terimi önümüzdeki 10 yıl boyunca yaygın bir ilgi görmedi.

IoT Uygulamaları

IoT cihazları için kapsamlı uygulama seti genellikle tüketici, ticari, endüstriyel ve altyapı  gibi alanlara ayrılır. en yaygın kullanım alanları olan iki başlığa değineceğiz..

Tüketici uygulamaları:

Akıllı ev, Akıllı şehir, Yaşlı bakımı.

Ticari uygulamalar:

Tıbbi ve sağlık, Ulaşım,  Akıllı ulaşım, Bina ve ev otomasyonu.

IOT, günlük nesnelere gömülü bilgi işlem cihazlarının internet üzerinden birbirine bağlanarak veri göndermelerini ve almalarını sağlar. Bu basit bir kavram, dünyadaki her şeyi alıp internete bağlamak anlamına geliyor.

Aslında bir bakımdan Teknoloji’nin yol haritası: Nesnelerin İnterneti Diyebiliriz.

Peki IOT önemli mi?

İnternete bir şey bağlandığında, bu bilgiyi gönderebileceği veya bilgi alabileceği, kısaca her ikisini birden alabileceği anlamına gelir. Bu bilgi gönderme veya alma yeteneği işleri akıllı yapar ve akıllılık sunar.
Daha fazla açıklama için basit bir akıllı telefon örneği alalım.
Günümüzde, çoğumuz normal müzik çalar yerine spotify , youtube gibi çevrimiçi müzik platformlarını tercih ediyoruz ve tarihe göre iyi düzenlenmiş uzun bir şarkı listesine sahibiz veya alfabetik olarak herşey hazır ve sıralı.
Ayrıca Müzik dinlemek için şarkıyı indirmenize gerek bile yok.

Çünkü  –> Bulut depolama.

tüm ihtiyacınız sadece bir internet bağlantısı. Ve işte
tüm favori şarkılar’ınız bu bulut depolama alanındadır.

Uzun lafın kısası Nesnelerin internetinde Akıllı olmak için, bir şeyin içinde süper depolama veya süper bilgisayar olması gerekmez.

Yazıyı beğeneceğinizi umuyoruz. Okuduğunuz için teşekkürler.
Bir sonraki makalede görüşmek üzere.

Yorum Yap
Giriş Yap