Coderolog

Sanal Makine Ne İçin Kullanılır

Sanal Makine Ne İçin Kullanılır

Sanal makine tam anlamıyla bilgisayar içinde bir bilgisayar kurmaktır. Tanımı: bilgisayar içerisindeki programları farklı bir ikinci bilgisayar içinde çalıştırılması olarak geçmektedir.

Ingilizcesi virtual machine-vm olan sanal makine aynı reel bir bilgisayar gibi muamele görmektedir. Sanal makine oluşturmak için programlara ihtiyaç vardır. Bu programlar arasından en popüler olan virtualbox’dır. Bu programı kullanarak kurmak istediğiniz bilgisayarın özelliklerini belirleyebilirsiniz.

Bilgisayar içinde oluşturmak istek ettiğiniz bilgisayarın ram şeklinde öteki özelliklerini de belirleyebilirsiniz. Sanal makineler reel bilgisayar donanımlarından yararlanmaktadır. Ama cihazınızda 16 gb ram bulunuyorsa sanal makinenize 16 gb ram’den fazla donanım özelliği bulundurmanız imkansızdır.

Sanal Makine Ne İşe Yarar?

Reel bilgisayarın donanımlarından yararlanan sanal makinelerde işlemci markasını değiştiremezsiniz. Işlemci hızını ve diğer özellikleri belirleyebildiğiniz. Sanal makineler bilgisayar eminği ve siber saldırılar için çok fazla kullanılmaktadır.

Siber taarruz oluşturan bilgisayar korsanları kendi bilgisayarları açığa çıkmamaları için bilgisayar arasında bilgisayar kurur, ana makine wi-fi ile internete bağlanmış olsada sanal makine onu ethernet olarak idraklayacaktır. Siber saldırı işlemlerinde bilgisayar korsanları sanal makine üstünde en oldukca linux işletim sistemini kullanmaktadırlar.

Internet üstünden cihaza indirilen crackli programlar içinde trojen benzer biçimde virüslerin bulunması çok yüksektir. Bu yüzden bilgisayar kullanıcıları kurmak istedikleri programı ilk sanal makinede kurarlar. Bu sayede ana makineye virüs bulaşmamaktadır.

Sanal makineler normal bilgisayarlar gibi hızlı ve kullanışlı değildir. çünkü bir bilgisayar içinde bilgisayar çalışır ve çalışan bilgisayar gücünü ana bilgisayardan almaktadır. şahsi kullanım için pek avantajlı olmayan sanal makineler. Bilgisayar bilimi ile uğraşan kişiler tarafınca oldukça kullanılmaktadır.

Mesela ana bilgisayarınızda windows işletim sistemi bulunurken sanal makinenize linux, ubuntu şeklinde işletim sistemleri kurabilirsiniz. Bu sayede ergonomik işlerinizi bu sanal makineler üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Sanal makinelerin ücretli ve ücretsiz birden fazlaca türü bulunmaktadır. Veri eminği için faydalı olsalarda hiç bir zaman yüzde yüz bir emniyet laf konusu olamamaktadır. Eğer sanal makinelerden işlenen herhangi bir siber suç gerçekleştirecekseniz iki kere düşünmekte yarar var. çünkü uzmanlar tarafından işlemi kimin gerçekleştirmiş olduğu tespit edilebilir. Bundan dolayı bilgisayar dünyasında hiçbir zaman yüzde yüz emniyet sağlanamaz. Sadece ilerleyen yıllarda teknolojik gelişmeler bu kuralı bozabilir.