Coderolog

Sosyal medya çekilişlerinde Dikkat

Sosyal medya ( Facebook , instagram gibi ) çekilişlerinde sahte hesaplara dikkat Efsane Cuma‘dan sonra artık de Sosyal medyada yapılan yılbaşı çekilişleri gündemde. Lakin uzmanlar geçersiz hesaplar konusunda uyarıyor. Hesapların inançlı olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor.

Akıllı telefon, tablet, kitap ya da oyun konsolları… Her biri Sosyal medya aracılığıyla yapılan çekilişlerde tüketicilere sunulan armağanlardan. Firmaların reklam yapmak için maddi bedeli yüksek eserlerle düzenlediği bu çekilişlere ilgi epeyce ağır. Yılbaşının da yaklaşmasıyla çekilişlerde artış yaşandı.

Çekilişlerle birlikte tüketicilerden de farklı şikayetler duyulmaya başlandı. Düzmece hesaplar kullanılarak tüketicilerin bilgilerine ve hesap numaralarına ulaşılabiliyor. Uzmanlar, tüketicileri bu cins çekilişlere katılırken inançlı bir hesap olup olmadığını denetim etmeleri konusunda uyarıyor.

sosyal medya çekilişlerinde Sahte Hesaplar

Tüketici Hakları Derneği Genel Lideri Turhan Çakar, bahisle ilgili şunları söyledi:

“Birtakım emniyetli tanınmış firmaların markaları siteleri, sayfaları kullanarak tüketicilere cazip olabilecek biçimde birtakım reklamlar yapıyorlar. Mal gelmiyor ya da çok geç geliyor ya da farklı bir mal geliyor. Tüketici firmayı aradığında oyalanıyor tüketici ya da firmaya hiç ulaşamıyor.”