Coderolog

Valentine güncellemesi yayına girdi! Cardano fiyatına tesir eder mi?

Cardano ( ADA ) blok zinciri, ağın mahallî token pahasını etkilerken merkezi olmayan finans ( DeFi ) alanında kendini kurmasına yardımcı olmayı amaçlayan en son ağ güncellemelerini yayınladı.

Valentine güncellemesi yayına girdi! Cardano fiyatına tesir eder mi?

Bu doğrultuda, ADA’nın haftalık grafiği, ağın Valentine (SECP) yükseltmesiyle uyumlu olumlu kazanımlar gösteriyor. Basın vaktinde, ADA 0,40 dolardan süreç görüyordu ve yükseltmenin 15 Şubat’ta yayınlanmasından bu yana yaklaşık %5’lik çıkarlar kaydediyordu. Haftalık grafikte Cardano %9’un üzerinde yükseldi.

ADA yedi günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Valentine yükseltmesinin tesiri

Platformun ana şirketi olan Input Output tarafından 17 Şubat’ta yayınlanan en son güncellemelerde, Valentine yükseltmesi, blok zincirindeki güvenlik ve birlikte çalışabilirlik özelliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

“Birlikte çalışabilirlik, blockchain büyümesi için anahtardır. Cardano üzerinde daha fazla dapp inşa edildiğinden, kullanıcıların farklı blok zincirleriyle etkileşime girmesine ve daha geniş bir hizmet yelpazesine erişmesine imkan tanıyan tek bir ekosisteme silo haline getirilmemesi kıymetlidir.

Şubat ayının başlarında, ağdaki DeFi uygulamaları için zincirler ortası fonksiyonelliği düzgünleştirmeye yönelik bir teklif sunuldu ve akabinde ağ doğrulayıcıları tarafından onaylandı. Sonuç olarak, ağ üzerinde oluşturulan DeFi uygulamalarına yarar sağlamak için yükseltme kullanıma sunuldu.

Aynı vakitte IOHK, Cardano projelerinin toplam sayısının 116, platform üzerine inşa edilen projelerin ise 1.204 olduğu en son ağ metriğiyle ilgili güncellemeleri yayınladı.

Akıllı kontratlar cephesinin önünden, özellik artmaya devam ediyor ve 6.000 kilometre taşına yaklaşan Plutus komut belgesi sayısı 5.798’de duruyor. Birebir vakitte, Cardano blok zinciri 61,4 milyon süreç kaydetti.

Cardano geliştirme raporu. Kaynak: IOHK

Genel olarak, daima ağ aktifliğinin ADA fiyatını etkileyeceği lanse edildi. Ağ ölçümlerine ek olarak, Djed stablecoin’in piyasaya sürülmesinin de ADA’nın bedelini artırmada değerli bir faktör olması bekleniyor. Stablecoin’in, bilhassa merkezi olmayan finans kesiminde blok zinciri aktifliğinin değerli bir göstergesi olan Kilitli Toplam Kıymet (TVL) metriğini artırarak Cardano’nun beklentilerini artırması bekleniyor.

Son genel piyasa rallisinin akabinde, 1$’lık değerlemeyi hedefleyerek toparlanıyordu, lakin varlık hala 0,5$’da dirençle karşılaşıyor.

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Kaynak: Teknolojioku