Coderolog

Windows XP’nin birinci logo çalışmaları görenleri şaşkına çevirdi

Windows XP, bir vakitlerin en büyük ve en tanınan işletim sistemi pozisyonundaydı. Çıktığı birinci günden itibaren tüm gözlerin üzerinde olduğu bu yazılım, Microsoft’un en uzun ömürlü işletim sistemlerinden de biriydi. Windows XP’nin en ikonik özelliklerinden biri ise herkesin aşina olduğu efsanevi logosuydu. Lakin CreativeBloq tarafından hazırlanan bir rapor, logonun evriminin gerçekte ne kadar farklı olduğunu ortaya koydu.

Microsoft, Windows XP için bir logo tasarımı için Frog Design ile birlikte çalıştı. Frog Design, Microsoft’a 50 farklı logo tasarımı sundu. Bu logolar, Microsoft’un işletim sistemi için büsbütün farklı bir bakış açısı aradığı vakitlerde yapıldı.

Windows XP’nin birinci logo çalışmaları görenleri şaşkına çevirdi

Windows XP logosu için yapılan birinci dizaynlar, dizaynın evrimleşmesi açısından eğlenceli bir tarih oluşturuyor. Lakin işletim sistemi günümüzde hala kullanımda kalmış olsa da, geride kalan vakitle birlikte işletim sistemi de yeniliğini kaybetti. 2021 yılı prestijiyle, dünya genelinde Windows’a sahip 50 milyon aygıtın sırf yüzde 3’ü hala Windows XP kullanıyor. Bu da yaklaşık 1,5 milyon aygıta tekabül ediyor.

Windows XP logosunun evrimi, işletim sistemi için büyük bir yenilik oluşturdu ve Windows kullanıcılarının unutulmaz anıları ortasında yer almayı başardı. Bununla birlikte, günümüzde teknoloji dünyası süratle gelişiyor ve yenilikler her vakit kapıda bekliyor. Microsoft da, yenilikleriyle her vakit teknoloji dünyasında öne çıkmayı hedefliyor.

Kaynak: Teknolojioku