Vücudumuzun birçok farklı bölgelerinde ince lifler yer alır. Bu lifler daha çok sırt ve omuz bölgelerimizde yer alıyor. Dolaysıyla donuk omuz dediğimiz omuz hastalığı gibi bazı sağlık sorunları direk olarak omuzlarımızdaki liflerin kopması ve yırtılması sonucunda meydana geliyor. Bu kapsamda omuz yırtılmaları önemli sağlık sorunudur. Bu kapsamda omuz yırtılmaları mutlaka tedavi edilmelidir.
Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?
Omuz yırtılmalarının birçok belirtileri söz konusudur. Bu belirtiler arasında hareket etme sırasında özellikle omuz bölgesinde acı hissedilmesidir. Omuz yırtılmasının belirtilerinden biri de, omuz bölgesinde ağırlık olduğu hissedilmesidir. Bu kapsamda hastalar sanki omuzlarının üzerinde ağır bir yük olduğunu hisseder. Bu nedenle gün içerisinde rahat bir şekilde hareket edemezler. Bu kapsamda hastalar omuz yırtığı ameliyatı sonrasında olduğu gibi söz konusu ameliyat türü sonrasında daha yüksek özgüvene sahip olabiliyor.
Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?
Omuz yırtılmaları basit ve hızlı bir şekilde teşhis edilebilir. Bu kapsamda omuz bölgesinde oluşan damar veya lif yırtılmaları görüntülü sistem üzerinden teşhis edilir. Bu işlem donuk omuz hastalığını teşhis eden doktor tarafından gerçekleştirilir. Omuz bölgesi komple olarak fiziksel olarak incelenir. Hemen sonrasında omuz bölgesinin filmleri çekilir. Böylece hastada omuz yırtılmaları olup olmadığına bakılır.
Diz Artroskopisi Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Diz artroskopileri daha çok yaşlı insanlarda ve diz ameliyatları geçirmiş olanlarda görülür. Bu bakımdan diz artroskopisi toplumda yaygın olarak görülebiliyor. Bu sağlık sorunu tedavi edilmediğinde dizlerde daha ciddi sorunlara zemin hazırlayabiliyor. Dizlerde ciddi ağrılar ve işlev sorunlarına neden olabiliyor. Bu nedenle diz artroskopileri mutlaka tedavi edilmelidir. Sorun tedavi edilmediğinde bireylerin sağlıklı bir şekilde yürüyüş yapmasını dahi engelleyebiliyor. Tüm bu olumsuzluklar hastalarda yaşam kalitesinin düşmesine neden olacaktır.
Diz Artroskopisi Nedir?
Diz artroskopileri yaygın olarak görülen ve tedavi edilebilen dizlerdeki sağlık sorunudur. Bu sorun özellikle yaşın ilerlemesine bağlı olarak hareketsiz yaşam tarzı sonucunda etkisini gösteriyor. Bu nedenle diz artroskopisi yaşlı bireylerde hayatı olumsuz etkileyebiliyor.
Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?
Diz artroskopileri daha çok ameliyatla tedavisi mümkündür. Çünkü bu sorunda diz bölgesinde yer alan ince liflerin kopması söz konusudur. Bu durum omuz yırtığı sağlık sorununda olduğu gibi tedavisi sadece ameliyat üzerinden yapılabiliyor.
Diz Artroskopisi Faydaları
Diz artroskopilerinin faydaları söz konusudur. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ameliyat sonrasında hastalarda yeniden kaliteli yaşam elde edilir. Diz artroskiplerinin faydaları arasında diz sağlığı korumasıdır. Böylece bireylerin kendilerini daha dinç hissetmesini sağlamasıdır.
Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?
Donuk omuzların tanısı profesyonel anlamda konur. Bu kapsamda ilk olarak hasta şikayetleri dinlenir. Hastanın gün içerisinde ne gibi şikayetlere maruz kaldığı doktor tarafından öğrenilir. Hemen sonrasında omuz bölgesi görüntülü olarak filmleri çekilir. Filmler üzerinden bu bölgede lif ya da damarların kopup kopmadığı tespit edilir. Çünkü donuk omuz gibi omuz bölgesindeki damar ve lif yırtılmaları bu bölgenin hareketinde hastanın ciddi anlamda zahmet çekmesine neden oluyor.
Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?
Donuk omuzlar birçok nedenlere bağlı olarak meydana gelir. Bu kapsamda hastanın gün içerisinde ağır eşyaları omuz bölgesinde taşıması,daha önceki dönemlerde omuz ameliyatları geçirmiş olması,yaş etkeni,ağır iş kollarında çalışması,omuz bölgesinde ani ve şiddetli darbeler alması,trafik kazaları gibi birçok etkenler donuk omuzların oluşmasına neden olabilir.
Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?
Donuk omuzlar kolayca tedavi edilir. Bu sağlık sorununda en etkili cerrahi müdahale yapılır. Donuk omuzların tanı konulduktan sonra gerekli tedavi aşamalarına geçilir. Ameliyatla omuz bölgesinden kesiler açılır. Açılan kesiler üzerinden omuz bölgesine giriş sağlanır. Buradan hasar alan damar ve lifler özenle onarılır. Donuk omuzların tedavisi sonrasında hasta genellikle hastanede kalması gerekmiyor.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli