Android 4.5G Ayarını Yapmak – 4.5G’yi Aktif Edin
4.5G teknolojisi hayatımıza yeni şeyler katmaya devam ediyor. Telefonunuzda 4.5G ayarını nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu konuda sizlere yardımcı olabiliriz.
4.5 bağlantısı dünyanın yeni internet ağı olarak hizmet veriyor. Ülkemizde de 4.5G aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Mobil internet hızını ortalama olarak 10 kat arttıran 4.5G’ye telefonlar otomatik olarak geçiş yapsa da bazı kişiler sorun yaşayabiliyor. Android 4.5G ayarı yapma işlemlerini şimdi sizlere sunuyoruz. Bu uygulamaların Turkcell, Vodafone, Türk Telekom operatörleri için geçerlidir.
Android 4.5G Ayarını Yapma İşlemi Neden Yapılmalıdır?
Android 4.5G, 3G ye göre çok daha yüksek hızda internet kullanmanıza yardımcı oluyor. 4.5G yüksek internet sunan mobil iletişim teknolojisidir. Kamuoyunda 4.5G adıyla bilinen IMT-Advanced, dünyada kullanılan en son mobil haberleşme teknolojisidir. Bu teknoloji daha yüksek hızda ve kapasitede mobil internet sağlayan iletişim teknolojisidir. 4.5G ile;
- Hızlı reaksiyon süresi,
- Arama esnasında internet kullanabilme,
- HD ses,
- Hızlı çağrı başlatma
Pek çok kullanıcının aklında 4.5G’nin telefon faturalarına nasıl yansıtılacağıdır. 4.5G ile artabilir. Bunun nedeni internet kullanırken daha fazla veri harcamanızdan kaynaklanıyor.
Android 4.5G Ayarınını Yapmazsam Ne Olur?
4.5G’ye geçmemeniz durumunda interneti yine güvenilir bir şekilde kullanabilirsiniz. Herhangi bir şekilde iletişim kaybı olmayacaktır. Şu anda cep telefonunuzda internet kullanmıyorsanız 4.5G’li dönemde hiçbir değişiklik yapmadan iletişim desteği alabilirsiniz.
Android 4.5G Ayarını Yapma
4.5G hizmetini aktif hale getirmek için Ayarlar> Mobil ağlar menüsüne giriş yapıyoruz. Bu bölümden “Şebeke modu” kısmına 4.5G de eklenecek. Böylece telefonumuzun 4.5G ayarını yapabilirsiniz. 4.5G yetkilendirmesi ile ilk defa internet güvenilir duruma geldi. Bu yetkilendirme ile beraber 3G kullanan telefon sahipleri kolayca 4.5G bağlantısına geçiş yapabilecek. Ayrıca yüksek hızlı tren hatları ile nüfusu 10 binin altında olan yerleşim bölümlerinde aktif telsiz erişim şebekesi paylaşımı zorunluluk kapsamına alınmıştır Bu alanlarda tek bir baz istasyonu üzerinden 3 işletmeci aynı anda abonelerine hizmet verebilecek. Böylece önemli oranda kaynak tasarrufu sağlanacak.
Yerli ürün ve üretime verilen önemle beraber yerli üretim yapan firmaların elektronik haberleşme sektörüne ilişkin geliştirme uygulamaları da teşvik edildi. 4.5G yetkilendirmesi ile ilk defa şebeke yatırımlarında yerli ürün kullanımına ilişkin işletmecilere yükümlülükler getirildi.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli