NASA’daki gökbilimciler tarafından keşfedilen yeni bir asteroit epeyce dikkat çekiyor. ABD’li uzay kurumu, 2011 AG5 olarak bilinen asteroitin, bugüne kadar gözlemlenen en uzun asteroitlerden biri olduğunu duyurdu.
Dünya’ya yaklaşmaya devam ediyor
İlk olarak 2011’de keşfedilen asteroit, 3 Şubat 2023’te Dünya’ya çok yaklaştı ve gezegenimizin 1,7 milyon km ötesinden geçti. Gökbilimciler ise bu fırsatı kıymetlendirdi ve Goldstone Solar System Radar’ı kullanarak asteroidi inceledi.
Empire State Binası büyüklüğünde
Asteroitin 487 metre uzunluğunda ve 152 fit genişliğinde olduğunu gösterdi. Ayrıyeten kömür karası görünümlü çukurlu bir yüzeye sahip olduğu tabir edildi.
3 Şubat’ta Dünya’ya yaklaşmasıyla birlikte NASA’nın Yakın Dünya Obje Çalışmaları Merkezi (CNEOS) için kıymetli bilgiler sağladı. Buna nazaran 2011 AG5, her 621 günde bir Güneş’in etrafında dönüyor ve 2040 yılına kadar Dünya’yı tekrar ziyaret etmeyecek.
2011 yılında keşfedildiğinde Dünya’ya çarpma ihtimali yüzünden kaygı kaynağı olmuştu. Son müşahede ise rastgele bir çarpma mümkünlüğünü ortadan kaldırdı. CNEOS takımı tarafından yapılan yeni ölçümler, gelecekteki pozisyonunu daha da netleştirecek.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli