Ameliyatsız olarak gerçekleştirilen burun dolgusu uygulamasıyla birlikte burunda yer alan şekil bozukluğunun giderilmesi için gerçekleştirilmiş olur. Burada sadece ince uçlu iğneler kullanıldığından dolayı işlem süresi kısadır ve daha sonrasında kişi sosyal yaşantısına geri dönebilir.
Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?
Deri altına enjekte edilen dolgu maddesi normal şartlar altında vücudumuzda var olan bir asit maddesi olarak bilinir. Burundaki şekil bozukluğunu giderebilmek adına burun içine dolgu maddesi enjekte edilir. Meydana gelen çöküntülerin ve asimetrik sorunlarını gidermek için ince uçlu iğneler kullanılarak burna şekil verilmiş olur. Böylelikle burun dolgusu ile daha yapılı bir burna sahip olunur.
Burun Dolgusu Neleri Yok Eder?
Doğuştan gelen veya sonradan ortaya çıkan burun şekil bozukluğunun düzeltilebilmesi için dolgu uygulamaları tercih edilir. Dolgu uygulaması kısa süreli olmasına rağmen uzun vadeli uygulamalar arasında yer alıyor. Burada burnun kötü şekil yapısını ortadan kaldırmak için gerçekleştirilmiş olan tedavi yöntemi olarak bilinir.
Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Ameliyat olmak istemeyen, bıçak altına yatmaktan korkan ve burun yapısından rahatsız olan kişiler için burun dolgusu uygulaması gerçekleştirilmiş olur. Kısa süre içinde gerçekleştirilir. Herhangi bir yan etkisi yoktur. Kişiye ve burun yapısına zarar vermez. Kısa süre içinde yapılmasının yanı sıra aynı zamanda uzun vadeli tedavi yöntemidir.
Burun Dolgusunu Kimler Yapmalı?
Burun ucundaki görüntü bozukluğu, kemerli burun gibi şekil bozukluğu olan kişilerin yapması gereken işlem olarak bilinir. 18 yaşını tamamlayan her birey burun yapısını düzeltmek için dolgu uygulamasını gerçekleştirebilir.
Burun Dolgusu Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?
Dolgu uygulaması yapıldıktan sonraki süreç oldukça önemlidir. Çünkü dolgu yaptıktan sonra daha dikkatli olunmalıdır. İşlemden sonra burun üstü yatılmamalı, burnun şeklini bozacak durumlardan kaçınmak, burna zarar verecek egzersiz veya durumlardan kaçınılmasına dikkat edilmelidir.
Dolgu için Hangi Malzemeler Kullanılır?
Normal şartlarda altında vücudumuzda var olan ve ihtiyaç durumunda dışarıdan takviyesini gerçekleştirmek için hyalüronik asit maddesidir. Zamanla vücudumuzda azalmasıyla birlikte deride incelmeler meydana gelir. Bu yüzden vücudun ihtiyaç duyduğu ve zarar vermeyen hyalüronik asidine ihtiyaç duyulur. Bunun haricinde herhangi bir maddeye gerek duyulmaz.
Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Yapılan burun dolgusuyla birlikte daha yapılı burna sahip olunur. Burada kısa süre içinde yapılır fakat etki süresi ne kadar gibi sorular açığa çıkabilir. Etki süresi kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Fakat ortalama 6-12 ay arasında kalıcılığını koruyabilir.
Gözaltı Işık Dolgusu Nedir?
Yüz bölgesinde en hassas olan bölge göz ve çevresidir. Zaman içerisinde yorgunluk, halsizlik ve yaşlanma sorunu ortaya çıktığında ilk belirtiler göz çevresinde kendini belli eder. Tedavi yöntemleri arasında yer alan göz altı ışık dolgusu ile birlikte problemin ortadan kalkmasını sağlamak mümkündür. Uzun yıllardan beri başarısını sürdüren tedavi yöntemi olduğu için herkes tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.
Gözaltı Işık Dolgusu Neden Uygulanır?
Zaman içerisinde çevresel ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak yüz bölgesinde kısa süre içinde yaşlanma belirtileri kendini gösterir. Oluşan göz altı morluğu, çukurluk, sarkık gibi problemlerin ortadan kalkması için göz altı ışık dolgusu uygulamasına başvurulur.
Gözaltı Işık Dolgusu Kimlere Yapılabilir?
Gelişim sürecini tamamlayan, en az 18-20 yaş üstü olanlar, çok fazla sarkık ve göz altı morluğu olan kişilere göz altı ışık dolgusu yapılabilir. Özellikle yetişkin bireyler ortaya çıkan yaşlılık belirtilerinin giderilmesi için yapılabilir.
Gözaltı Işık Dolgusu Sonrası Bilinmesi Gerekenler
Uygulama gerçekleştirildikten sonra dolgunun zarar görmemesi, erimesini engellemek için yüz yıkanmaz ve banyo yapılmaz. Gün içerisinde aşırı soğuğa veya aşırı sıcağa maruz kalmaktan kaçınmak, ağır egzersizlerden kaçınarak meydana gelebilecek sorunların önüne geçilmesine yardımcı olacaktır.
Işık Dolgusu Avantajları Nelerdir?
Cilt dokunun yenilenmesi, cildin daha parlak ve dolgun görünmesini sağlamak için ışık dolgusundan yardım alınır. Işık dolgusu ile birlikte göz çevresindeki sarkık, morluğu gidermek için ihtiyaç duyulan tedavi yöntemidir. Kısa süre içinde yapılır ve uzun vadelidir. Herhangi bir yan etkisi olmadığından dolayı herkes tarafından tercih edilebilir.
Gözaltı Işık Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?
Dolgu uygulamaları kısa süre içinde yapılması durumunda aynı zamanda uzun vadeli tedavi yöntemleri arasında yer alır. Kalıcılık süresi hakkında kesin bilgi verme durumu yoktur. Çünkü kişiden kişiye değişkenlik gösteren kalıcılık süresi vardır. Ortalama 1-1,5 yıl arasında olduğunu söylemek mümkündür.
Dolgu Sonrasında Normal Hayata Ne Zaman Dönülür?
İnce uçlu iğnelerle işlem yapıldığından dolayı burada kişi sosyal yaşantısına hemen dönebilir. Ağrılı ve uzun süreli işlem olmadığından dolayı çok kısa süre içinde normal hayata dönülebilir.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli