Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Testi

 Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Testi
Okunuyor Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Testi

Gıda intoleransı son derece yaygın olarak görülmektedir ve gıda intolerans testi ile tanı konulmaktadır. Sindirim sistemi ile ilgili olarak gelişen bir durumdur. Gıda intoleransı olan kişilerin bazı gıdaları sindirmekte yaşadıkları güçlük olarak da ifade edilmektedir.

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

Besin duyarlılığı olarak da bilinen gıda intoleransı, kişilerin bazı gıdaları sindirememesi olarak, belirtilmektedir. Gıda intoleransı bulunan kişiler bazı gıdaları sindirim siteminde sindirememekte ve olması gerektiği gibi parçalanmasını sağlayamamaktadır. Bunun neticesinde ise bazı sağlık problemleri yaşamaktadır.

Gıda intoleransı doktor muayenesi ile teşhis edilmekte ve gıda intolerans testi ile tanı kesinlik kazanmaktadır.

Gıda İntoleransının Sık Rastlanan Semptomları Nelerdir?

Gıda intoleransı belirtileri arasında bulantı, kusma, ishal, mide ağrıları ve krampları, şişkinlik, gaz, midede yanma hissi yer alır. Ayrıca baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik, sinirlilik hali gibi bazı semptomlar da görülebilmektedir.

Gıda İntoleransı Nedenleri Nelerdir?

Gıda intoleransı nedenleri arasında hazır gıda tüketimi, GDO lu ürün tüketimi, tarımda kullanılan ilaçlar, çeşitli gıda katkı maddeleri ve enzim eksikliği gibi pek çok etmen yer alır.

Gıda İntoleransı Tanısı Nasıl Konur?

Gıda intoleransı tanısı gıda intolerans testi neticesinde konulmaktadır.

Beslenme Nasıl Ayarlanır?

Doğru beslenme için kişinin

  • yaşı,
  • cinsiyeti,
  • fiziksel aktivite durumu,
  • boyu,
  • kilosu

gibi fiziksel özelliklerine dikkat edilir. Ayrıca vücudun günlük olarak ihiyaç duyduğu vitamin, mineral, protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyacına göre beslenme şekli ayarlanmalıdır.

Gıda İntoleransı Testi Fiyatları.

Gıda intoleransı tanısı için gerçekleştirilen testler kurumlar arasında farklılıklar göstermek ile beraber her bütçe için uygun aralıklarda yer almaktadır.

Hiv Testi Nedir?

Vücut içerisine girmiş olan insan bağışıklık yetmezlik virüsünü tespit için kullanılan ve vücuttan alınan kan örneği ile gerçekleştirilen hiv testi çeşididir.

Hiv Testi Nasıl Uygulanır?

Hiv testi damardan alınan kan örneği sonucunda gerçekleştirilir. Alınan kan örneği uygun laboratuvara gönderilerek, elisa cihazlarında özel kitler yardımı ile test edilir. Gerçekleştirilen test neticesinde vücudun virüse karşı oluşturduğu antikorlara bakılır. Test sonucu hasta ve doktora bir rapor ile sunulur.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Hiv testi genellikle aynı gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Bazı durumlarda test sonucunun alınması 48 saati de bulabilmektedir.

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Evlilik öncesi hiv testinin yapılması zorunlu olmamak ile beraber uygulamada bir bütünlük yoktur. Bazı belediyeler tarafından test istenebilmektedir.

Cinsel Hastalık Testi Nedir?

Cinsel temas nedeni ile ortaya çıkan hastalıkların tanısının kesinleşmesini sağlayan testlere, cinsel hastalık testi adı verilmektedir. Vücuttan alınan kan, idrar, sürüntü, sperm, tükürük yardımı ile test gerçekleştirilmektedir.

Cinsel Hastalık Testi Kimlerden İstenir?

Herhangi bir cinsel hastalık şüphesi bulunan kişilerden ve anne ile bebeğe geçtiği cinsel hastalık testi düşünülen bebeklerden istenmektedir.

Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Cinsel hastalık testinin öncesinde hastaların dikkat etmesi gereken en önemli unsur, test sonucu alınıncaya kadar cinsel temasta bulunmaması, herhangidir olumsuzluğa neden olmamak adına etrafına karşı çok daha fazla dikkatli olması ve doktorunun vereceği tavsiyelere istisnasız uyması gerekmektedir. Test öncesinde ise kişisel temizliğine önem vermelidir.

Test işlemini gerçekleştirecek olan laborant maske, eldiven ve koruyucu gözlük kullanmalıdır. Test işlemini gerçekleştireceği ekipmanları steril hale getirilmeli ve test işlemi neticesinde imha edilmesi için uygun bölüme atmalıdır.

Cinsel hastalık testi oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilmektedir ve hasta için herhangi bir olumsuzluğa neden olmaz.

Yorum Yap
Giriş Yap