Kripto ‘Korku ve Açgözlülük’ Endeksi, en yüksek seviyesinde!

 Kripto ‘Korku ve Açgözlülük’ Endeksi, en yüksek seviyesinde!
Okunuyor Kripto ‘Korku ve Açgözlülük’ Endeksi, en yüksek seviyesinde!

Bitcoin ( BTC ) üzere varlıkların son kazanımlarını sürdürmesiyle, bir yükseliş hissi kripto para piyasasını süpürmeye devam ediyor. Yükseliş görünümü, yeni doruklar kaydeden kripto Kaygı ve Açgözlülük Endeksi üzere araçlarla vurgulanıyor.

Kripto ‘Korku ve Açgözlülük’ Endeksi, en yüksek seviyesinde!

Özellikle 30 Ocak prestijiyle endeks, Coinglass’ın bilgilerine nazaran kripto piyasasının boğa koşusunda olduğu Kasım 2021’den bu yana en yüksek düzey olan açgözlülüğü temsil eden 61’lik bir okuma kaydetti.

Duyarlılık okuma düzeyi, kripto piyasasının düşüş eğilimiyle boğuştuğu Aralık 2022’de kaydedilen 25’ten değerli bir artışı temsil ediyor.

Kripto Dehşet ve Açgözlülük Endeksi. Kaynak: Madeni para camı

Gerçekten de, yeni okuma, yatırımcılar kripto para ünitelerinin gelecekteki performansına olan inançlarını tabir ederken, kripto piyasasında kıymetli bir açgözlülük durumuna yanlışsız kaymayı yansıtıyor.

Korku ve Açgözlülük Endeksinin Etkisi

Özellikle Dehşet ve Açgözlülük Endeksi, oynaklık, piyasa ivmesi, toplumsal medya aktifliği ve ticaret hacmi dahil olmak üzere çeşitli göstergelerin bileşik bir ölçüsüdür. Artan okumalar, endeksin muhtemelen birçok alıcıyla ilişkilendirilen bir durum olan açgözlülüğe yanlışsız ilerlediğini gösterirken, daha düşük okumalar piyasayı saran endişeye işaret ediyor.

İyimserlik, büyük bir direnç bariyeri olarak hareket ettikten sonra 23.000 dolarlık konumu geri kazanmayı başaran Bitcoin üzere varlıkların performansına da yansıdı.

Ancak, mevcut açgözlülük seviyesine karşın, piyasanın hala belirsizlikle karşı karşıya olduğu düşünüldüğünde ihtiyatla yaklaşılmalıdır. Örneğin, teknik göstergeler, Bitcoin’in muhtemelen birinci kere fecî bir haftalık mevt haçından geçeceğini gösteriyor. Tıpkı vakitte, varlık muhtemelen Şubat ayı başlarında muhtemel bir yükseliş golden cross oluşumu yaşayacaktır.

Bu ortada, bir makine tahsili algoritması, önümüzdeki haftalarda mümkün bir Bitcoin daima rallisini resmediyor. Finbold tarafından bildirildiği üzere, PricePredictions’daki makine tahsili algoritmaları, Bitcoin’in 28 Şubat 2023’te muhtemelen 24.342 dolara yükseleceğini kestirim ediyor.

Ayrıca, Bitcoin 2023’te neredeyse %40 oranında toparlanırken, kripto hala makroekonomik faktörlerin hakim olduğu bir ortamda çalışıyor ve mevzuyla ilgili rastgele bir gelişme ilgi alımlı olacak. Bu doğrultuda, bu hafta sonunda yapılacak Federal Rezerv toplantısı, faiz artırım kararının bir göstergesi olacaktır.

Enflasyonun soğuduğu göz önüne alındığında Fed, faiz oranı kararında yavaşlayabilir.

Bitcoin fiyat analizi

İlk kripto para ünitesi, geçen hafta neredeyse %2 artışla 23.262’de süreç görüyor.

Bitcoin yedi günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Son olarak, ayıların boğaları alt etme gayretlerine karşın, Bitcoin direncini lisana getirdi. Şu anda analistler, BTC’nin potansiyel olarak 28.000 doları yine test edebileceğini kestirim ediyor.

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Kaynak: Teknolojioku

Yorum Yap
Giriş Yap