BTC 25.000 $’ı hedeflediğinden %13 rekor düzeye ulaştı.

 BTC 25.000 $’ı hedeflediğinden %13 rekor düzeye ulaştı.
Okunuyor BTC 25.000 $’ı hedeflediğinden %13 rekor düzeye ulaştı.

Bitcoin ( BTC ) Taproot lansmanından geçtikten sonra, özellik kullanımda bir artış kaydediyor ve kısmen kripto para ünitesinin yükseliş fiyat görünümüne katkıda bulunuyor.

BTC 25.000 $’ı hedeflediğinden %13 rekor düzeye ulaştı.

Araştırma şirketi Reflexivity Research’ün kurucusu Will Clemente tarafından paylaşılan kripto tahlil platformu Glassnode’un bilgilerine nazaran, bilhassa 16 Şubat prestijiyle, Bitcoin’in Taproot benimsenmesi, kıymetin tek haneli sayılara düşmesinden yalnızca bir hafta sonra %13’lük yeni bir tepeye ulaştı.

Bitcoin Taproot benimseme tablosu. Kaynak: Glassnode

Özellikle, 8 Şubat prestijiyle, 2021’in sonlarında bir yükseltmenin akabinde yayına giren özelliğin benimsenmesi, yedi günlük hareketli ortalamada ( MA ) sırf %5’te kaldı.

Bitcoin Taroot’un benimsenmesinin ardındaki itici güçler

Taproot’un Bitcoin blok zincirindeki kullanımının, Ordinals’ın ağdaki artan popülaritesi ile birebir vakte denk geldiğini belirtmekte yarar var. Ordinals protokolü, bilgileri BTC süreçlerinin şahit kısmına dahil etmek için Taproot’u kullanır.

Ordinaller, kullanıcıların BTC süreçlerine fotoğraflar üzere öğeler eklemesine imkan tanır ve bu da Bitcoin blok zincirinde misli olmayan tokenlerin ( NFT’ler ) ortaya çıkmasına neden olur. NFT’lere yönelik artan taleple birlikte Taproot, kullanımda değerli bir artış gördü.

Ordinals protokolü, sırasıyla 2017 ve 2021’de piyasaya sürülen Bitcoin’in ağ yumuşak çatal yükseltmeleri, Segregated Witness (SegWit) ve Taproot tarafından uygulanabilir hale getirildi.

Ağın yakından izlenen taraflarından biri olduğu düşünüldüğünde, benimseme Bitcoin için kıymetlidir. Sahiden de Taproot, güvenlik ve ademi merkeziyetçiliği korurken blok zinciri ölçeklenebilirliğini ve kapalılığını geliştirmeyi amaçladığı düşünülürse, Bitcoin ekosisteminin kıymetli bir kesimidir.

Bu özellik ayrıyeten Schnorr Signature toplama ve sanal çıktı kilitleme üzere gelişmiş kapalılık öğeleri sunar. Bu özellikler, kullanıcıların birden çok girişi tek bir çıktıda birleştirerek süreç fiyatlarını düşürmesine imkan tanıyarak inançlı ve uygun maliyetli süreçler sağlar.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, Taproot’un benimsenmesinde artan aktivite kaydettiği için, birinci kripto para ünitesi, artan düzenleyici inceleme tarafından tetiklenen son gerilemeyi geçmiş üzere görünüyor. Basın vaktinde, Bitcoin günlük %7’nin üzerinde karla 24.505 dolardan süreç görüyordu.

Bitcoin yedi günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Kaynak: Teknolojioku

Yorum Yap
Giriş Yap