Dünya genelinde Windows halen yokken, dos sürümleri kullanılmaktaydı. Dos İşletim sistemi, Windows’tan önce kullanılmaya başlanılmıştır. Dos işletim sistemi ile Windows farklar, her açıdan değişir.
Dos Ve Windows Farkları Nelerdir?
Bugün dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarlarda Windows oldukça önemli bir işletim sistemidir. Buna karşılık olarak DOS, Windows’a göre eskimiş kabul edilir ve eski sürümü bilgisayarlarda mevcuttur. Çok nadir kullanıcı tarafından halen kullanımda olduğu görülmektedir.
- DOS, Windows’a göre basittir. Basit komutları yerine getirir. Basit bir avantajı vardır. Fakat Windows için aynı durumu söylemek mümkün değil. Dosyanızda belirli parametrelerle bulunur ve komuta dayanan bir metin tabanlıdır.
- Çoğu kişi parametreleri değil, komutları ezberlemeyi zor bulduğu için dos bu konuda büyük bir dezavantaja kapıldı ve giderek kullanılmamaya başladı.
- Çok az insan açısından kullanıldıkça dos, eski bir işletim sistemi konumuna geçti. Windows ise daha fazla kullanıcı tarafından ön planda olduğu için halen de sistem olarak yenilenmekte.
Dos Neden Kullanılmıyor?
Donanım üreticileri dos altında çalıştırmayı bırakıp, Windows altında çalıştırmaya başladı. Bunlar ekran kartı, Tuner ya da diğer bilinen ve USB kabloları gibi birçok donanımdır.
- Windows kendi sisteminde büyük sürücüleri rahatlıkla barındırabilir. Fakat dos için bunu söylemek mümkün değil. Dos büyük sürücüleri barındırmaz.
- Dos ücretsiz bir işletim sistemidir. Windows ücretlidir.
- Windows’un çalışması için GB’a ihtiyaç vardır. Dos için MB’a ihtiyaç bulunur.
- Dos basit, maddi açıdan maliyetsiz gibi etmenlerde bulunsa da çalışma sistemi açısından Windows ön plandadır.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli