Animasyon Sanatçısı Nasıl Olunur, Ne İş Yapabilir?
Animasyon Sanatçısı Nasıl Olunur, Ne İş Yapar? Animasyon sanatçısı, ülkemizde yapmak istenen mesleklerden biri olarak ön plana çıkar. Oldukça zevkli bir iş olduğundan dolayıdır ki pek çok kişi tarafından bu iş tercih sebebi olabiliyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kurallardan biri de animasyon sanatçısı nasıl olunur ve hangi şartları taşıyor olmanızdır. Ruhunuzda animasyon sektörüne dair bir ilgi ve yaratıcılık varsa o zaman bu mesleği seçebilirsiniz.
Animasyon Sanatçısı Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir?
Animasyon sanatçısı olmanız için öncellikle, Üniversitenin Çizgi Film ve animasyon destekli bilgisayar tasarım bölümünden mezun olmanız gerekecektir. Tasarım ve animasyon bölümüne bakıldığı zaman iki yıllık ya da dört yıllık şeklindedir.
Animasyon sanatçısı olduktan sonra ise animasyon sektörüne ilişkin olarak pek çok projeler içerisinde kendinize yer bulmaya başlayabilirsiniz. Mezun olan kişiler çok kolay bir şekilde kendilerine iş bulabilir. Fakat tüm bunların yanı sıra ayrıca grafik bilgisine de mutlaka sahip olmanız gerekecektir.
Animasyon Sanatçısı Ne İş Yapar?
Animasyon sanatçısı, renk ve ışık efektlerini kullanma konusunda son derece başarılıdır. Film müziği ile senkronize olacak tasarımlar ortaya koyar. Bilgisayar programlarının da en iyi şekilde kullanılmasını sağlar. Animasyonların da son halini müşterilerine en iyi şekilde sunan kişidir.
Animasyon sanatçısı olmanız içinde mutlaka belirtmiş olduğumuz bölümlerden mezun olmanız gerekecektir. Mezun olduktan sonra ise artık mesleğinizi icra etme şansına sahip olacaksınız. Son zamanın doğal olarak popüler olarak nitelendireceğimiz meslek dallarından biri olarak karşımıza çıkar.
Animasyon Sanatçısı Ne Kadar Kazanır?
Animasyon sanatçısı olduğunuz zaman doğal olarak asgari ücretten daha fazlasını kazanmaya başlamış olacaksınız. Firma ya da ajansta çalışmanıza bağlı olarak fiyatlarda da değişim söz konusu olmaktadır.
Animasyon ve oyun tasarımı bölümünden mezun olan animasyon sanatçılarının maaşları ise 3 BİN TL civarında oluyor. Aynı zamanda iş yoğunluğuna ve mesleğiniz de ki deneyime bağlı olarak da, 5 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik durumu söz konusu olabiliyor. Yukarıda belirtmiş olduğumuz fiyatlar ise her sene doğal olarak daha fazla artmaya başlıyor.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli