SEO uyumlu web sitesi sahibi olmak bir işletmeyi rakiplerine göre daha avantajlı bir konuma getirebilir. Bunu açıklamak için sadece şu veriyi paylaşmak bile yeterli: Tüm arama motorlarında tıklanan arama sonuçlarının %70’i organik. Yani insanlar reklam içeriğinden çok organik içeriğe güven duyuyor.
Bu yüzden, SEO uyumlu web sitesi oldukça önemli. İşletmenize ait web sitesinin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alması demek, daha çok internet kullanıcısını müşteriye çevirme ihtimalinizin olması demek. Peki, SEO dostu bir web sitesinde ne gibi özellikleri olmalı? Cevabı için okumaya devam edin.
SEO Uyumlu Web Sitesi Özellikleri
SEO uyumlu web sitesi için olmazsa olmaz beş özellik şunlardır:
- Mobil ekranlarla uyumlu responsive tasarım
- Değerli anahtar kelimelere uygun içerikler
- Arama motorlarının sayfaları daha iyi anlaması için başlık etiketleri
- Dahili ve harici bağlantılar
- Site trafiğini artırmak için meta açıklamalar
Bu beş özellik SEO uyumluluk açısından önemlidir. Fakat bunların yeterli olduğunu düşünmemek gerekir. Siteyi sürekli güncel tutmak, dönemsel landing page yayınlayarak kampanyalar düzenlemek, sosyal medya entegrasyonlarıyla kullanıcıları çekmek gibi pek çok taktikle de desteklenmesi gerekmektedir.
Şimdi, bu beş önemli özelliği biraz daha açalım.
Responsive Tasarım
Responsive tasarımın önemi, internet kullanıcılarının büyük bir kısmının mobil cihazları tercih ettiği göz önünde bulundurulursa daha iyi anlaşılır. Cep telefonu, tablet, laptop ya da masaüstü cihazların hepsine uyumlu bir web sitesi sayesinde, kullanıcı hangi platformdan gelirse gelsin ilgili içeriğe ve ürün ya da hizmetlere ulaşabilir.
Güncel İçerik Oluşturmak
İçerik oluşturmak, web sitesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Güncel içerikler sayesinde potansiyel müşteriler elde edebilirsiniz. İçeriklerin hedefe uygun olması için ürün ya da hizmetlerinizle alakalı konulara öncelik vermelisiniz. Kullanıcıların ilgisini çekecek, bilgilendirici içerikler genelde iyi sonuçlar vermektedir.
Başlık Etiketleri
Başlık etiketleri, kod düzleminde H1, H2, H3 olarak temsil edilirler. H1 yazının ana başlığını ve hedef anahtar kelimeyi temsil ederken diğerleri ara başlıklardır. Bu başlıkların amacı, arama motorunun sayfadaki içeriği daha iyi tanımasını sağlamaktır.
Dahili Bağlantılar
Dahili bağlantılar (backlink), Google’ın web sitenizi daha kolay bulmasına ve dizine eklemesine yardımcı olur. Bunun için linkin içerik konusuyla alakalı ve link verilen sitenin otoritesi yüksek bir site olması önemlidir.
Meta Açıklamalar
Google’da arama yaptığınızda sayfanın başlığının altında küçük bir ön izleme kısmı görürsünüz. İşte meta açıklama burasıdır. Konuyla alakalı ve hedef anahtar kelimelere odaklı bir meta açıklama ile daha üst sıralarda çıkma olasılığı artmaktadır.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli