fPsikolog Nasıl Olunur? Psikolog Olma Şartları Nasıldır?
Psikolog Nasıl Olunur? Psikolog Olma Şartları Nelerdir? İnternet araştırmalarında bu sıralar en çok Psikolog nasıl olunur? Psikolog olma şartları nelerdir? Sorularının incelendiğini görüyoruz. Psikolog olmak için üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültesi 4 yıllık Psikoloji Bölümünü bitirmeleri gereklidir. Üniversite sınavında eşit ağırlık puanı ile öğrenci alır. Psikologlar insanların kendisi ve çevresi ile ilgili olan davranışlarını incelerler.
Psikolojinin diğer dallarından biri olan Sosyal-Klinik ve Adli Psikolog olmak için kişilerin yüksek lisans eğitimi almaları gerekir. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlar Sosyal Klinik ve Adli Psikolog olabilirler. Bu bölümdekiler Psikolog tan tamamen farklıdırlar.
Günümüzde birçok kişi psikolog olmak istemiştir. Bu yazımızda Psikolog Nasıl Olunur? Psikolog olma şartları nelerdir? Gibi çok merak edilen soruları cevaplamaya çalışacağız.
Psikolog Nasıl Olunur, Psikolog Olma Şartları Nelerdir?
Psikolog olmaya karar verdiniz. Peki, Psikolog olma şartları nelerdir? Psikologlar ne iş yapar? Kısaca incelemeniz için bu bilgi yazısını hazırladık.
Psikolog olmada en önemli nokta Psikolog olma şartları nelerdir? Sorusunun cevabı çok önemlidir. Psikolog olma şartları arasında öncelikle 4 yıllık Psikoloji bölümünü bitirmiş olmaları gerekir. Psikologlar her şeyden çok iyi bir dinleyici olmak zorundadırlar. Sabırsız, aceleci ve öfkeli kişiler bu mesleğe uygun değildir. Araştırmacı ruhlu olmaları gerekir. Psikologluk mesleğinde; sosyal olmak, insan ilişkileri, insanlarla iletişiminin yüksek olması çok önemlidir. Mantıklı ve çözüm odaklı biri olmalıdır. Düzgün bir diksiyona sahip olmalıdırlar.
Psikologlar düşünceleri, duyguları ve davranışları anlamaya çalışırlar. Zihinsel davranış ve ruhsal bozuklukları tespit ederler. Psikologlar; kontrollü laboratuar deneyleri, psikanaliz ve psikoterapi yolları ile bilgi toplar ve insan davranışlarını incelerler.
Psikologların Çalışma Alanları
Psikologların görevleri ve olma şartlarını inceledikten sonra Psikologların çalışma alanları konusunda da kısaca bilgi vermek istiyoruz.
Psikologların çalışma alanları oldukça geniştir. Sırayla anlatmaya çalışalım
- Psikologlar hem devlet hem de özel kuruluşlarda ya da kendi özel muayenelerinde çalışabilirler.
- Bazı psikologlar hasta tedavisinde ve genel sağlığın iyileşmesi için doktorlar ve sosyal hizmet çalışanları ile ortak çalışırlar.
- Okullarda görev yapan psikologlar anaokulundan üniversiteye kadar tüm özel ve devlet okullarında görev alabilirler.
- Hastanelerde, bakım evlerinde ve sağlık tesislerinde çalışabilirler.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli