Uber yaklaşık olarak 315 ülkede çalışıyor yolcular Uber şoförlerini kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerine rahatlıkla ulaşa bildikleri için ve yanı sıra bilmedikleri bir yere giderken onları dolandırılmamak için varacağınız yeri navigasyon üzerinden seçtiğiniz için öyle bir risk kalmıyor.
Uber Nedir?
Uber yaklaşık olarak 315 ülkede çalışıyor yolcular Uber şoförlerini kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerine rahatlıkla ulaşa bildikleri için ve yanı sıra bilmedikleri bir yere giderken onları dolandırılmamak için varacağınız yeri navigasyon üzerinden seçtiğiniz için öyle bir risk kalmıyor
Uber telefonla için çok kolay bir şekilde taksi çağırma uygulamasıdır sürücüler önemli prosedür ve eğitimden geçtikleri için yolcular tarafından güvenli olduğu için tercih ediliyor. Uber de kullanıcılar binecekleri ve inecekleri yeri aracın modelini seçme imkanı sunuyor.
Uber ‘in ilk Türkiye’de hizmete açılan ilk il 2014 yılında İstanbul dur Uber i yaklaşık olarak 14 bin 500 sürücü hizmet vermiştir. Uber’in araçları normal bildiğimiz sarı taksilerden daha farklı büyük ve konfor yönünden oldukça iyi Vip araçlar olarak geçiyor.
Uber Yasağı Devam Ediyor mu?
Uber ile taksiciler arasında çıkan sorunlardan dolayı konu mahkemeye taşındı ve Aralık 2019 yılında Türkiye de pasif hale gelmiştir
Bu kararın yanlış olduğunu düşünen istinaf mahkemesi kararı değiştirerek bir yıl sonra 24 Aralık 2020 de kararı değiştirerek Uber i Türkiye de tekrar aktif hale getirmiştir.
Uber şöyle bir mesaj yayınladı, “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz” diye mesaj iletti.
Uber Nasıl hacklendi
Uber geçtiğimiz günlerde yaptığı açıkla ile bir hacker in sistemlerine girip çalışanları uyardığını iletti . Uber bir sosyal medya uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi üzerinden “Şu anda bir siber güvenlik olayıyla karşı karşıyayız. Güvenlik birimleriyle iletişim halindeyiz, yeni bilgiler geldikçe burada yayınlayacağız.”
Uber’in Sistemine Girildi
Uber New York Times e çıktı Uber in sistemine girildikten sonra Uber bu konu hakkında soruşturma başlattı. Bazı bilgisayarların sistemlerinin kapatıldığı öğrenildi. Uber’in dahili mesajlaşma sistemi ile veri ihlaline maruz kaldığına dair bir bildirim aldıklarını açıkladı. Hacker in sızdığı bir personelin hesabından gönderildi.
Saldırı Sonrası Uber in açıklaması
Uber konuyu siber güvenlik birimine taşıdı ancak her han gibi içini doldura bilecek bir açıklama yapamadı. Araştırma tamamen bittikten sonra açıklamanın geceliğini tahmin ediyoruz. Uber çok büyük bir kitlenin özel bilgilrini elinde bulunduruyor bunlar dışarıya aktarıldı mı yoksa güvende mi şu anlık bir şey söylenmiyor.
Uber’in İlk Hatası Değil
Uber 6 yıl önce veri ihlali ile karşı karşıya kalmıştı. Bir gurup hacker 64 milyon kişinin verilerini çalmıştı. Ancak çalının bu veriler olaydan yaklaşık 1 yıl sonra öğrenildi. Uber in eski SEO su hacker ile iş birliği yaparak onlara 100.000 dolar teklif gönderdi olayın gün yüzüne çıkmaması için. Bundan sonra yaşanan olay ise 2014 yılında tekrar hacklenmesi bu sefer sürücü ve arabalar hakkındaki bilgiler çalında ve Uber bu duruma yaklaşık 5 ay boyunca sessiz kaldı.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli